

POMIDOR CIO-CIO-SAN Pomidor Cio-Cio-San jest odmianą koktajlową opracowaną przez rosyjskich hodowców w 1999 roku. Odmiana ta jest bardzo popularna na Ukrainie, Białorusi oraz w Mołdawii. Owoce o czerwono-różowej skórce, o wydłużonym kształcie śliwki. Miąższ mięsisty i soczysty zarazem, deserowy. Krzak wytwarza duże grona z owocami, na jednej gałęzi można doliczyć się 50-70 owoców, a z jednego krzaka można zebrać nawet 600 pomidorków. Owoce dojrzewają po ok. 80 dniach i osiągają wagę ok. 30-60 g. Krzak o regularnych liściach, dorastający do 1,5 metra wysokości, wymagający palikowania. Odmiana godna polecenia z uwagi na bardzo dobre owocowanie. Idealny do sałatek, na sosy i do konserwowania w całości. Odmiana do gruntu i pod osłony. Może być również uprawiany w donicach i pojemnikach. | |
Specyficzne kody