POMIDOR BLOODY BUTCHER

7,00 zł
Brutto 5-8 dni

POMIDOR BLOODY BUTCHER

Ilość

100% bezpieczne płatności

Pomidor Bloody Butcher

Niezwykle wczesna i plenna odmiana wyhodowana przez Toma Wagnera pomidora samokończącego, który bez problemu zawiązujące owoce na każdym piętrze. W gronie znajduje się od 5 do 9 owoców.

Owoce dość drobne, o czerwonej skórce, bardzo smaczne, aromatyczne o doskonale wyważonym pomidorowym smaku i idealnie zbalansowane między słodyczą i kwaskowatością. Bardzo dobrze znoszą przechowywanie.

Odmiana o bardzo krótkim okresie wegetacji, owocuje po ok. 55-60 dniach od wysadzenia do gruntu do końca sezonu. Dlatego też świetnie poradzi sobie w chłodniejszym klimacie oraz regionach o krótszym okresie wegetacyjnym.

Dzięki odmianie Bloody Butcher w czasie krótszym niż 8 tygodni można cieszyć się własnymi dojrzałymi owocami.

Może być uprawiany w gruncie, w donicach i pod osłonami.

Idealny do bezpośredniego spożycia.

Cechy pomidora:

Kolor: czerwony

Owoce: 50-80 g

Okres wegetacji: 60 dni

Typ pomidora: samokończący

 

Specyficzne kody