POMIDOR BLOODY BUTCHER
POMIDOR BLOODY BUTCHER
Pomidor Bloody Butcher Niezwykle wczesna i plenna odmiana wyhodowana przez Toma Wagnera pomidora samokończącego, który bez problemu zawiązujące owoce na każdym piętrze. W gronie znajduje się od 5 do 9 owoców. Owoce dość drobne, o czerwonej skórce, bardzo smaczne, aromatyczne o doskonale wyważonym pomidorowym smaku i idealnie zbalansowane między słodyczą i kwaskowatością. Bardzo dobrze znoszą przechowywanie. Odmiana o bardzo krótkim okresie wegetacji, owocuje po ok. 55-60 dniach od wysadzenia do gruntu do końca sezonu. Dlatego też świetnie poradzi sobie w chłodniejszym klimacie oraz regionach o krótszym okresie wegetacyjnym. Dzięki odmianie Bloody Butcher w czasie krótszym niż 8 tygodni można cieszyć się własnymi dojrzałymi owocami. Może być uprawiany w gruncie, w donicach i pod osłonami. Idealny do bezpośredniego spożycia. Cechy pomidora: Kolor: czerwony Owoce: 50-80 g Okres wegetacji: 60 dni Typ pomidora: samokończący |
|
Specyficzne kody